Afscheid en een nieuw begin

In februari 2013 ben ik door de bisschop benoemd tot pastoor van de Emmanuelparochie. In de afgelopen 5 en een half jaar heb ik veel mensen mogen ontmoeten. In die ontmoetingen heb ik me nogal eens verwonderd, verwonderd over het geloof en de kracht die mensen kan leven. Ter gelegenheid van mijn 12,5 jarig jubileum als priester heb ik daar wel wat over gezegd. In deze parochie heb ik mij oprecht thuis gevoeld. Met veel plezier heb ik mogen werken met collega’s, parochiebestuur en met vele vrijwilligers. Eind augustus komt hier een eind aan.

Voor mij persoonlijk breekt in het nieuwe seizoen een nieuwe periode aan. Door de bisschop word ik gezonden naar twee parochies, de Emmaüsparochie in Apeldoorn en de H.H. Franciscus en Clara parochie te Twello en omgeving. Als priester van het bisdom weet ik, dat ik na een bepaalde periode in een parochie te hebben gewerkt, gewoond en mijn leven heb gedeeld, naar een andere plek kan worden gezonden. Door herverdeling van priesters binnen het bisdom heeft de bisschop mij nu naar Apeldoorn en de Veluwe gezonden. Voor mij is het dubbel. In ruim vijf jaar, heb ik veel mensen mogen ontmoeten en een band mee opgebouwd. Je gaat je hechten en ik merk dat ook parochianen zich aan mij gaan hechten. Dit loslaten is ook voor mij moeilijk. En natuurlijk, in de nieuwe parochies wacht mij een toekomst met veel uitdaging en ontmoetingen, waar ik me hopelijk ook over mag verwonderen. Op donderdagavond 30 augustus  om 19.00 uur neem ik in de viering te Hoonhorst afscheid. Het pastorale team gaat in die viering mee voor. Ik hoop u daar nog te zien.

Het gaat u en al uw dierbaren Goed, Gods onmisbare zegen toegewenst voor onze Emmanuelparochie en voor de werkzaamheden van de nieuwe pastoor.

Met hartelijke groet,
Pastoor Hermens