Biecht / Boete en Verzoening

Over het sacrament

In het filmpje van Bewust Katholiek hieronder wordt duidelijk uiteengezet wat nou precies de Biecht, of zoals we het tegenwoordig vaak noemen, het sacrament van boete en verzoening. Maar voor wie niet bijna 9 minuten hiervoor wil uittrekken, vindt je hier een beknopte samenvatting.

De naam van het sacrament zegt het eigenlijk al, je doet boete en je ontvangt vergeving en dat moet je niet groter maken dan het is. Wanneer je het gevoel hebt dat er tussen jou en God iets instaat, dat jou van Hem afhoudt en waar je niet omheen kunt. Iets dat de afstand tussen jou en God alleen maar groter maakt, ga er dan mee naar een priester. Dat kan heel erg spannend zijn, maar wees gerust, hij zit daar niet voor zichzelf, maar namens Jezus. Jezus is het die door de priester heen naar je luistert en je vergeeft.

Biechten hoeft helemaal niet speciaal in een zogenoemd “Biechthokje” of “Biechtstoel“, dan zouden eerst in veel kerken deze moeten worden uitgeruimd. Het sacrament van boete en verzoening kun je eigenlijk overal ontvangen. In een kerkbank of in een spreekkamer bij de kerk of zelfs buiten in de natuur. Als je maar in je hart bij Jezus wilt zijn en Zijn vergevende liefde wilt toelaten in je hart.

Als je meer wilt lezen over het sacrament van boete en verzoening, kun je ook onder het kopje “artikelen” het artikel “Druppeltje voor druppeltje…” lezen van parochievicaris Johan Rutgers.

Wil je biechten / het sacrament van boete en verzoening ontvangen?

Als je het sacrament wilt ontvangen neem dan gerust contact op met pastoor Hans Hermens of parochievicaris Johan Rutgers. Contactgegevens kun je vinden onder “parochie” en verder kijken bij “pastoraal team“.