Hardenberg

Filmavond zondag 25 oktober

Filmavond 25 oktober
Op zondagavond 25 oktober 2020 gaat de locatieraad weer een filmavond organiseren in onze kerk, aanvang 19.00 uur. U bent allen uitgenodigd voor deze gezellige avond, waarop een kopje koffie en/of thee uiteraard niet zal ontbreken. De film die wij op 25 oktober laten zien, heet “Driving miss Daisy”.
Korte inhoud: het verhaal begint in 1948 als miss Daisy ( Jessica Tandy) haar auto de tuin van de buren in rijdt. Haar zoon ( Dan Aykroyd) staat er op dat ze een chauffeur inhuurt voor haar dagelijkse ritten. Ze verzet zich hevig tegen zijn voorstel. Desondanks huurt haar zoon Hoke Colburn ( Morgan Freeman) in. De koppige en bevooroordeelde miss Daisy wil er eerst niets van weten, maar langzamerhand weet Hoke haar vertrouwen te winnen. We volgen Daisy en Hoke gedurende ruim 20 jaar waarin ze stapje voor stapje een vriendschap opbouwen die belangrijker is dan hun verschillen.
We hopen op een grote opkomst en willen ook de mensen die minder goed ter been zijn en /of geen vervoer hebben, de mogelijkheid bieden aanwezig te zijn. Als u opgehaald wilt worden, kunt u contact opnemen met Gert Reimer, tel. 0523-266540/ 06-55834529 of met Piet van der Burg, tel. 0523-266056.
Dan zal er op zondagmiddag 15 november, let wel middag, ook een film worden vertoond en wel “DE TIEN GEBODEN”. Omdat dit een lange film is beginnen we om 14.00 uur. Jos Jorgensen heeft op zondag 6 september al het een en ander verteld over deze film. Ook voor deze film bent u allen van harte uitgenodigd. Vanwege de duur van deze film zullen we 2 pauzes inlassen.
Korte inhoud: Er zijn maar weinig films die zich kunnen meten met het spectaculaire schouwspel van Cecil B. DeMille’s “The Ten Commandments”uit 1956. Hiervoor werden in Egypte en in de Sinai-woestijn decors gebouwd die tot de grootste uit de filmgeschiedenis behoren. Het verhaal gaat over Mozes (Charlton Heston) die, ooit zeer geliefd bij de farao (Yul Brenner), deze bevoorrechte positie de rug toekeerde om zijn volk naar de vrijheid te leiden. Een unieke en onvergetelijke film.

Uiteraard zullen wij deze filmavond en -middag geheel coronaproof organiseren.